Winkelwagen

Airco

Is uw auto uitgerust met een airco? Dan is het aan te raden om uw aircosysteem jaarlijks te laten controleren en te laten reinigen. Schimmels en bacteriën hopen zich op in het systeem en de interieurfilters. Dit kan zonder regelmatige reiniging, op lange termijn, schadelijk zijn voor uw gezondheid. Daarnaast verliest ieder systeem koudemiddel waardoor de werking afneemt. Een regelmatige aircocontrole en -servicebeurt is dus van groot belang. Ook kan het uitstellen van regulier onderhoud aan uw aircosysteem leiden tot onnodig hoge kosten wanneer het systeem kapot gaat. Onze aircoservicebeurten kennen verschillende niveaus van onderhoud.

Aircocheck

Bij de basis ‘aircocheck’ controleren wij het systeem op de algemene werking, zoeken naar eventuele lekkages en bekijken het niveau van het koudemiddel. Hieruit volgt een onderhoudsadvies.

Airco (bij)vullen)

Bij ‘airco bijvullen’ beginnen wij met het controleren van de algemene werking van het systeem en zoeken wij naar eventuele lekkages. Indien nodig vullen wij het systeem bij met 1e klasse koudemiddel. Ook na deze controle en werkzaamheden geven wij u een vrijblijvend onderhoudsadvies.

Airco reinigen, vullen en interieur filter vervangen

Bij deze meest uitgebreide servicebeurt controleren wij het systeem op werking en eventuele lekkages. Wij verwijderen het oude koudemiddel, reinigen het volledige systeem, vervangen de interieurfilters en vullen het systeem opnieuw af met 1e klasse koudemiddel. Daarna controleren wij de werking van het systeem en kijken opnieuw naar eventuele lekkages. Na deze onderhoudsbeurt werk uw airco weer als nieuw. Mochten er reparaties nodig zijn zullen wij u een reparatieadvies inclusief kostenbegroting geven.

Condensor vervangen

De condensor is normaal gesproken aan de voorzijde van de auto gemonteerd, meestal direct achter de grill. Door deze positie is de condensor gevoelig voor storingen (ophoping van vuil) of beschadigingen (steenslag). Door een beschadigde of niet goede werkende condensor kan het systeem niet optimaal meer functioneren. Voor een professionele reiniging of zelfs volledige vervanging van de condensor hebben wij de juiste expertise en specialisten in huis.

Contact